2013. április 6., szombat

Idei első összesítésem

Úgy látszik, idén egy húron pendülök a tavasszal - a kikelet is késik, és én is csak sokára jelentkezem az első  fonalfalós bejegyzéssel.
Időrendben visszafelé az eddig elkészült darabok:
Dorkámnak egy kis kardi 3/4-es ujjakkal, puha merinó fonalból, Elena Nodel ingyenesen elérhető Tomboy cardigan - leírása alapján. Falat: 25dkg.
Előtte Sebinek kötöttem egy klassz, fülre simulós sapit, Nagy Piroska Mária terve alapján. A minta a Twelve plus one nevet kapta, és fizetős ugyan, de megéri, nálunk legalábbis kedvenc ez a sapi. Falat: 11dkg.

Wondrlanding-Eszterünk nagyszerű leírását tesztelve készült ez az ujjatlan kesztyű Barka Cinegéből. A minta a Ravelry-n jelent meg, és egy szépséges nyakmelegítőt is tervezett hozzá Eszter: Casino Royale fingerless mitts . Falat: 35g
Ezt a vicces bögrekabátot zsákbamacsi céljára kötöttem, Gyöngyink öltöztetheti bele a poharát, amikor kedve tartja. A leírás ingyenes. Falat: kb 1dkg.
Koraszülött babáknak gyakorlatilag folyamatosan zajlik a jótékonysági gyűjtés. A Facebook-on lehet csatlakozni, idelinkelem a csoportot, ha valaki szeretne: Vedd fel a fonalat! A gyűjtéshez 3 kis sapival járultam hozzá, darabonként 1-1dkg fonal felhasználásával készültek.
A szívecskés Kutas-Keresztes Ági terve, ingyenes, és magyar nyelven is elérhető: From the heart.
A bogyós gyümölcs-formájú leírása is ingyenes: Tomato baby beanie.
Ezt a picikét pedig a közkedvelt Aviatrix leírása alapján kötöttem. Az ott mellette egy franciacsat, csak a méret érzékeltetése miatt.

Összesen 43,5dkg.

Az egyes darabokról további képeket, részleteket a blogomon, illetve a ravelry-oldalamon találhattok.

2 megjegyzés:

  1. nagyon szépek! Köszi, hogy a leírásokat is linkelted, meg mindent, így csatlakozom a csoporthoz is, mert Dorcim Szegeden volt a PIC-en 2006-ban, igaz csak a születése utáni 5. napig megfigyelésen, de akkor is ott volt, ezért naná, hogy segítek én is sapival neki, ha lehet még....

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!
    Szilvi, szerintem még elkel a segítő kéz, jó látni a lelkesedésed. :)

    VálaszTörlés